Biologisch


Sinds de uitbreiding van ons bedrijf met de Jerseykoeien zijn wij  een biologisch bedrijf geworden. We zijn SKAL gecertificeerd, dus we voldoen aan de gestelde eisen van de biologische veehouderij.
Deze uitbreiding is aanleiding voor ons geweest om bewust om te gaan met mens, dier en milieu en dit willen we dan ook graag uitdragen.
Bij de bouw van onze nieuwe stal is zoveel mogelijk rekening gehouden met dierwelzijn, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.


Volg ons laatste nieuws nu als eerst via onze facebookpagina. Hier vindt u alle ontwikkelingen rondom ons bedrijf. Er is geen dag hetzelfde en graag delen wij met u het plezier wat wij hebben in onze dagelijkse werk.


Biologische veehouderij


De belangrijkste verschillen tussen biologische en reguliere veehouderij is de wijze van bemesten, onkruidbestrijding en huisvesting.
Bij biologische veehouderij gebeurt het bemesten door middel van organische bemesting en bij reguliere veehouderij met kunstmest. Bij de biologische veehouderij gebeurt onkruidbestrijding met een mechanische methode en bij de reguliere veehouderij gebeurt het met een chemische bestrijding.
Bij de biologische veehouderij bepalen stalruimte, de grootte van de weilanden, het gebruik en herkomst van krachtvoer en de wijze van medische zorg voor een belangrijk deel de huisvesting. Het karakter van dieren staat voorop bij de biologische veehouderij. Dit betekent onder meer dat er een verplichte weidegang is voor onze koeien. Het gebruik van hormonen en preventief toepassen van medicijnen is niet toegestaan. In de Biologische veehouderij staat plant, dier en omgeving centraal en in de reguliere sector is dit de productiviteit.